Vi gør en forskel for børn og unge med særlige behov

Leute tilbyder individuel tilrettelagt støtte til familier med børn og unge med særlige behov. Vores medarbejdere udvælges efter deres kvalifikationer og de arbejder målrettet med pædagogiske handleplaner. Vi tilbyder supervision og coaching til vores medarbejdere. Vi evaluerer løbende den enkelte sag og sender status til kommunen om, hvordan forløbet går. Kontrol af timeforbrug og faste priser er en selvfølge.

Leute er en dansk virksomhed med hovedsæde i Roskilde

Vi hedder ikke Leute for ingenting. Leute betyder mennesker og mennesker er omdrejningspunktet i vores arbejde. Vi arbejder som mennesker, med mennesker, for mennesker.

Egentlig begyndte vi med en ambition om at sænke skilsmisseraten i Danmark. Hurtigt fik vi fokus på børnefamilier og de udfordringer, der møder en helt almindelig familie, i en hverdag, i Danmark, og derfra var springet, til familier med børn og unge med særlige behov, naturligt.

At give dem lige muligheder med andre. At gøre deres hverdag bedre. At gøre en forskel for de mennesker, der har særlige udfordringer. Det er det, der er hjertet i Leute. Det er det, vi mener med menneskelig indsats.

Vi samarbejder med kommuner over hele landet om at skabe de bedste betingelser for børn og unge med særlige behov. Enten fordi de har et psykisk handicap eller fordi deres livsvilkår er mere udsatte, sårbare eller belastede end de vilkår som gennemsnittet i Danmark vokser op under.

Vi mener, at hvert eneste barn fortjener at have en god, sjov og tryg hverdag. Vi har eksisteret siden 2014 og har i dag over 150 ansatte.

Leute har modtaget Børsens Gazellepris 3 år i træk

Leute tager ansvar

Hos Leute er vores sociale ansvar en kerneværdi. Vi arbejder hver dag på at gøre en positiv forskel for udsatte familier og vælger samtidig at samarbejde med leverandører, der også tager socialt ansvar.

Et eksempel på dette er vores samarbejde med danske SOVI, en socialøkonomisk virksomhed, som skaber meningsfuld beskæftigelse for mennesker med en autismespektrumforstyrrelse. SOVI producerer højkvalitets Leute-net og computertasker til os.

Vi samarbejder også med Glad Teknik, som vi løbende bruger i forhold til reparation af computere. Glad Teknik er en socialøkonomisk virksomhed, der tilbyder jobtræning og beskæftigelse til mennesker med særlige behov.

Hos Leute ansætter vi også fleksjobbere direkte i vores virksomhed, hvilket er en del af vores mål om at skabe en inkluderende arbejdsplads, hvor alle kan bidrage og trives.

Dette samarbejde er i overensstemmelse med vores ESG-mål (Environmental, Social, and Governance) og FN’s verdensmål:

 • Verdensmål 8: Anstændige jobs og økonomisk vækst: Leute støtter meningsfuld beskæftigelse og skaber gode arbejdsforhold for mennesker med særlige behov gennem samarbejdet med SOVI og Glad Teknik, samt ved at ansætte fleksjobbere direkte.

 • Verdensmål 10: Mindre ulighed: Leute fremmer social inklusion ved at samarbejde med socialøkonomiske virksomheder, der giver jobmuligheder til marginaliserede grupper.

 • Verdensmål 12: Ansvarligt forbrug og produktion: Leute vælger leverandører, der producerer bæredygtige produkter af høj kvalitet, og arbejder på at reducere den miljømæssige påvirkning gennem deres ESG-mål.

Hvem er Glad Teknik?

Glad Teknik er en socialøkonomisk virksomhed, der tilbyder meningsfuld beskæftigelse for mennesker med særlige behov. Virksomheden fokuserer på reparation af computere og IT-udstyr.

Glad Teknik tilbyder også “Ud af huset”-samarbejder, hvor medarbejderne hjælper virksomheder med IT-support og teknisk service. Dette giver medarbejderne mulighed for at arbejde i forskellige miljøer og få erfaring med en bred vifte af opgaver.

Læs mere om Glad Teknik her

Hvem er SOVI?

SOVI er en socialøkonomisk virksomhed, grundlagt i 1970’erne af forældre til børn med autisme. I dag beskæftiger SOVI 56 voksne med autisme, fordelt på syv forskellige værksteder. Derudover tilbyder SOVI “Ud af huset”-samarbejder, hvor medarbejderne hjælper virksomheder med opgaver som lagerarbejde, rengøring og køkken-/kantinearbejde.

Læs mere om SOVI her

Vi samarbejder med kommuner over hele landet

Leutes stiftere

Marie Have
Marie Have
Charlotte Lønstrup
Charlotte Lønstrup
Et team der forener deres hænder for at vise sammenhold

Har du brug for hjælp? Skriv til os

  Vi støtter Børns Vilkår

  Børns Vilkår kæmper for, at intet barn i Danmark svigtes – hverken af barnets nærmeste voksne eller samfundet. Børns Vilkår sikrer, at alle børn har i hvert fald én, som lytter og hjælper børnene med at få den støtte og omsorg, de har brug for. Sammen stopper vi svigt. Hvert år får BørneTelefonen hos Børns Vilkår mere end 200.000 henvendelser fra børn, som har brug for en voksen at tale med. Børnene kontakter os om alt lige fra uvenskab og forlist kærlighed, til forældrenes skilsmisse, digital mobning og alt det, som er svært at sige højt. Sidste år nåede BørneTelefonen desværre kun at besvare knap halvdelen af henvendelserne.

  Leute støtter BørneTelefonen, så endnu flere henvendelser fra udsatte børn og unge kan blive besvaret.

  Logo_Leute

  Vi er her for at hjælpe dig