Ledsagerordning for børn og unge med fysisk eller psykisk handicap

Hvad er en ledsagerordning?

Ledsagerordning er et tilbud til børn og unge med fysisk eller psykisk handicap, som har et ønske om at deltage i sociale, kulturelle eller sportslige aktiviteter på lige fod med andre børn og unge. Hvis børn og unge ikke kan færdes alene uden for eget hjem på grund af et handicap, kan de søge kommunen om en ledsager.

Når der skal findes den rette ledsager til barnet eller den unge, er Leute klar til matche med en medarbejder, der passer til det behov, den enkelte har for ledsagelse. Det kan være til besøg i svømmehallen, koncert, biograf eller måske en afgørende kamp i den lokale sportsforening. Alt efter fysisk eller psykisk funktionsevne. Det kan også være, at der har brug for ledsagelse til, at klare praktiske opgaver. Vi har et stort kartotek af mennesker, der brænder for at gøre en forskel som ledsagere for børn og unge.

Du kan læse mere om reglerne omkring ledsagelse på socialstyrelsens hjemmeside

Hvorfor vælge en ledsager?

Ordningen kan give fx handicappede børn og unge mulighed for selvstændighed, valgfrihed og ansvar for deres egen tilværelse. Ledsagelsen kan ske i forbindelse med kulturelle og sociale aktiviteter, fritidstilbud, besøg hos familie og venner eller andre aktiviteter, som barnet eller den unge har lyst til. Formålet med ledsagelse er, at give børn og unge større handlefrihed og mulighed for at deltage i aktiviteter på egen hånd, uden at være afhængig af, at forældre eller nærmeste pårørende følger dem. En ledsagerordning kan bevirke til, at børn og unge på sigt bliver mere selvstændige og mindre afhængige af hjælp fra deres forældre. Tryghed er vores omdrejningspunkt. Alle parter skal opleve tryghed i samarbejdet. Derfor arbejder vi altid med kendte ansigter, faste rammer og sikre aftaler. Barnet er naturligvis i centrum.

Hvordan foregår det, når jeg har brug for en ledsager?

I Leute har vi et stort kartotek af pædagogstuderende og lignende, der står klar til at påtage sig opgaven med at ledsage børn og unge til sociale og kulturelle aktiviteter eller besøg hos venner og familie, som de har brug for at klare på egen hånd. Med ledsagerordningen får de friheden til, at leve livet som andre børn og unge. Vi giver dem med andre ord adgang til livet. Vi gør meget ud af at matche vores medarbejdere med den rette opgave. Derfor afholder vi opstartsmøde hvor familien og barnet kan møde den kommende ledsager, og forventningsafstemme hvordan ledsagelsen skal foregå.

Vi sikrer en ordentlig og kompetent løsning både til lettere og tungere sager. Vi tilbyder løbende supervision og sparring til vores medarbejdere og har en tæt dialog med både forældre og sagsbehandlere. Kontakt os og hør mere om de fleksible muligheder, vi tilbyder.

Vil du vide mere? Skriv til os

  Ledsagerordning for børn og unge

  • Fast ledsager, der lærer barnet/den unge at kende

  • Særlige ønsker til ledsagerens interesser eller erfaring? Vi finder et match

  • Fokus på at give adgang til livet

  • Fleksibilitet i forhold til tid, sted og form.

  • Lave priser og kontrol med timeforbrug

  Få mere at vide om ledsagerordningen for børn og unge

  Vi tilbyder tre kategorier af støttekontaktpersoner

  Aflastning i eget hjem

  Aflastning for børn og unge i eget hjem er en både økonomisk og fleksibel løsning for familier med børn med særlige behov. Barnet bliver i sine egne rammer og det giver mulighed for aflastning i kortere perioder og med mere specifikke formål.

  Fast støttekontaktperson

  Når du vælger aflastning hos Leute får du tilknyttet et fast team af støtte-kontaktpersoner, som sikrer kontinuitet og tryghed for både barnet/den unge og familien. Det er med andre ord kendte ansigter og mennesker for  barnet.

  Tryghed og fleksibilitet

  Aflastning for børn og unge er en tryg og fleksibel mulighed for at give familier med børn med særlige behov en hjælpende hånd i en hverdag, som er krævende for både store og små. Det kan være fra få timer om ugen til døgnbemanding.

  Så let kommer du i gang

  1. Kontakt

  Når du har et behov for aflastning for børn og unge kontakter du os enten på mail eller på telefon 42747420.

  2. Behov

  Vi afdækker i fællesskab det behov, der skal dækkes og opsætter rammer for opgaven samt ønsker til medarbejderens kompetencer og erfaring.

  3. Match

  Ud fra ønsker og behov finder vi en eller flere medarbejdere, som matcher både ifht kompetencer og kemi med barnet/familien.

  4. Go

  Medarbejderne er klar til at gå i gang, så snart det praktiske detaljer er på plads. Vi holder styr på timeforbrug og vagtplaner.

  Logo_Leute

  Vi er her for at hjælpe dig

  Kontakt os

  Andre opgaver, vi løser